Man die geslachtsdelen broer omdraaide moet psychiatrische kliniek in

Voor poging zware mishandeling en bedreiging is een 30-jarige man uit Emmen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 210 dagen (Rechten: Pixabay.com)
Voor poging zware mishandeling en bedreiging is een 30-jarige man uit Emmen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 210 dagen (Rechten: Pixabay.com)
GRONINGEN/EMMEN - Voor poging zware mishandeling en bedreiging is een 30-jarige man uit Emmen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 210 dagen, waarvan 98 dagen voorwaardelijk.
Hij moet zich ook anderhalf jaar laten behandelen in een psychiatrische kliniek. Dat had de officier van justitie
ook geëist.

Geslachtsdelen omdraaien

De Emmenaar leeft in onmin met zijn broer. Volgens hem heeft zijn broer een aandeel hebben gehad in de relatieproblemen tussen hem en zijn vrouw. Tijdens een ruzie daarover in augustus dreigde de Emmenaar zijn broer 'niet meer als man te laten leven'. Hij greep het slachtoffer in zijn kruis en draaide de geslachtsdelen om. Ook schopte hij hem.
Omstanders op het station hoorden het slachtoffer kermen van pijn. Ze belden de politie en schoten de man te hulp. In mei rende de man ook al met een mes achter zijn broer aan. Dat gebeurde op het station in Emmen. Ook pleegde hij een winkeldiefstal en werd hij betrapt met een wapen.

Schizofreen

De man is psychotisch en schizofreen en moet zo snel mogelijk de kliniek in. Dat vond ook zijn advocaat twee weken geleden op zitting. "Onbehandeld op straat kan niet". Na de klinische behandeling moet de man meewerken aan ambulante zorg en aan begeleid wonen.
De Emmenaar heeft het voorwaardelijk deel van de straf in voorarrest uitgezeten en kan aansluitend de kliniek in. Om te voorkomen dat de man op straat komt te staan, deed de rechtbank vervroegd uitspraak in deze zaak.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.