Bas Dost houdt Sporting in race Champions League

Bas Dost was weer eens succesvol voor Sporting (Rechten: EPA/ANTONIO COTRIM)
Bas Dost was weer eens succesvol voor Sporting (Rechten: EPA/ANTONIO COTRIM)
VOETBAL - Met twee goals tegen Olympiakos houdt Bas Dost de droom van Sporting Portugal levend om de knockoutfase van de Champions League te bereiken. De Portugese club won het thuisduel met 3-1.
Door dat resultaat overwintert Dost met zijn club sowieso in Europa; de derde plaats in de poule is zeker en dat betekent in ieder geval recht op het spelen in de Europa League.

Voorsprong

Dost bracht vijf minuten voor de rust op aangeven van Gelson Martins Sporting op voorsprong. Twee minuten later sloegen de Portugezen opnieuw toe via Bruno César. Na 66 minuten besliste Dost koppend de wedstrijd. De tegengoal van Vadis Odjidja Ofoe kwam te laat: 3-1.
Dost maakte in 2017 in 40 wedstrijden voor Sporting liefst 38 treffers. Een ongelooflijk gemiddelde van 0,95 treffers per duel.

Juventus

Juventus kwam tegen Barcelona niet verder dan 0-0 en daardoor is Barcelona poulewinnaar en is het verschil tussen Juventus en Sporting slechts 1 punt in het voordeel van de Italianen.

Camp Nou

In de laatste groepswedstrijd op 5 december moet Juve op bezoek bij het zelfs voor de Europa League uitgeschakelde Olympiakos. Sporting moet dan winnen in Camp Nou.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.