Consumentenbond over Black Friday: Laat je niet meeslepen en vergelijk prijzen

ASSEN - Het is Black Friday en de jacht op koopjes is begonnen. Volgens de Consumentenbond is er dit jaar voor het eerst sprake van een echte hype in Nederland.
"Je wordt gebombardeerd met aanbiedingen", zegt Babs van der Staak van de Consumentenbond. "Niet alleen van winkels in de winkelstraten, maar ook online en bijvoorbeeld van aanbieders van huisjes of stedentrips. Iedereen wil meedoen met de gekte."
Volgens Van der Staak gaat het in sommige gevallen om schijnaanbiedingen. "De Engelse consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar Black Friday en daaruit blijkt dat de helft inderdaad een aanbieding is, maar de andere helft helemaal niet. Dan wordt de prijs eerst omhoog geschroefd en op Black Friday weer verlaagd en krijg je zogenaamd korting."
Van der Staak heeft wel tips voor koopjesjagers. "Bedenk goed of je het product ook echt wil hebben voor die prijs en laat je niet meeslepen door de zogenaamde kortingen. En wil je echt het goedkoopste van het goedkoopste, ga dan vergelijken op internet."

Lees meer: Stelling: Ik speur naar koopjes op Black Friday

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.