Zoon van No Surrender-captain opgepakt

No Surrender-baas Henk Kuipers (Rechten: ANP / Vincent Jannink)
No Surrender-baas Henk Kuipers (Rechten: ANP / Vincent Jannink)
EMMEN - De 18-jarige zoon van No Surrender-captain Henk Kuipers is opgepakt. Hij wordt verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving en openlijke geweldpleging.
Dat bevestigt het Openbaar Ministerie (OM) na berichtgeving van
. Hij werd op 16 november opgepakt en zit sindsdien in volledige beperking. Dat betekent dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld, behalve met zijn advocaat Roy van der Wal.
Daarom wil het OM verder niets zeggen over de arrestatie en de verdenkingen. Van der Wal wil ook niet op de zaak ingaan. Wel heeft hij een verzoek ingediend dat de beperking wordt opgeheven.

'Het heeft niks met de club te maken'

Het OM doet al langer onderzoek naar de motorclub. Dat onderzoek loopt nog steeds. No Surrender-baas Henk Kuipers laat in een vlog op Facebook weten dat hij ook niet weet er gebeurd is, omdat zijn zoon dus in beperking zit. "Ik weet inhoudelijk niks, maar het heeft niks met onze mooie club te maken", aldus Kuipers. "Ik ben er niet trots op dat je opgepakt bent, maar we zullen zien wat ervan waar is."

Lees meer: Nieuwe docu geeft ontluisterend beeld van No Surrender

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.