Groningen Airport Eelde verliest lijndienst met Gdansk

In oktober 2014 werd het eerste toestel van Wizz Air feestelijk  binnen gehaald (foto archief/RTV Drenthe)
In oktober 2014 werd het eerste toestel van Wizz Air feestelijk binnen gehaald (foto archief/RTV Drenthe)
EELDE - Opnieuw een domper voor de Noordelijke luchthaven. Groningen Airport Eelde verliest de lijndienst van Wizz Air met Gdansk.
Deze lijndienst was misschien wel de meest succesvolle van de afgelopen jaren. Maar Wizz Air stopt er mee en heeft passagiers doorverwezen naar Eindhoven Airport. Ook daar wordt gevlogen op Gdansk. De vliegmaatschappij meldt dat het besluit is genomen vanwege economische redenen.
Groningen Airport Eelde kan nog niet reageren op het nieuws.

Wizz Air was tevreden

Op 28 oktober 2014 vertrok het eerste toestel van de Hongaarse low cost maatschappij naar Polen. Destijds waren de
, omdat er in het Noorden veel Polen wonen die gebruik maken van de vlucht.
De afgelopen jaren was Wizz Air ook tevreden met de bezetting van de vluchten. Bij de presentatie werd de hoop uitgesproken dat er meer bestemmingen bij zouden komen. Maar daar is dus nooit wat van gekomen.

Geld uit routefonds

Wizz Air kreeg de afgelopen jaren ook een bijdrage uit het routefonds. Geld bedoeld om er reclamecampagnes van te bekostigen en de aanloopkosten te verkleinen.
Tickets kunnen nog tot 24 maart worden geboekt. Daarna stopt het.
Groningen Airport Eelde wil nog niet reageren. Wizz Air bevestigt dat de vlucht stopt. "Vanwege economische redenen", zo laten ze via de mail weten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.