50PLUS doet mee met raadsverkiezingen in Assen

50PLUS-lijsttrekker Clemens Otto (Rechten: 50PLUS)
50PLUS-lijsttrekker Clemens Otto (Rechten: 50PLUS)
ASSEN - 50PLUS doet in Assen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Clemens Otto (64), die nu bestuurslid is bij 50PLUS Drenthe, wordt lijsttrekker.
50PLUS lijkt daarmee de enige nieuwkomer in de provinciehoofdstad, omdat de
Frank Duut, Drents Statenlid voor 50PLUS, staat tweede op de voorlopige kandidatenlijst van Assen. Maar de partij laat niet toe dat een provinciaal Statenlid ook gemeenteraadslid is. "Dus als we straks ook echt twee zetels halen in Assen, moet ik kiezen. Maar ik kan ook tijdelijk dispensatie aanvragen bij het hoofdbestuur, om toch beide functies te combineren, zodat iemand anders ingewerkt kan worden."

Geen ervaring

De overige kandidaten op de voorlopige lijst hebben geen politieke ervaring. Zo staan verder nog op de lijst Dries Zwikker, die net als Frank Duut oud-NAM-medewerker is en Hetty Heeling. Lijstduwer op de voorlopige lijst is Truus van der Kaap, de vrouw van Duut.
"We moesten voor een bepaalde datum bij het hoofdbestuur een lijst met minimaal vijf kandidaten indienen. Inmiddels hebben we veel meer aanmeldingen gekregen, dus de lijst wordt nog uitgebreid", aldus Duut.

Geen Prent

Wie er in elk geval niet opkomt, zegt lijsttrekker Clemens Otto, is het huidige OpAssen-raadslid Egbert Prent. Die heeft aangekondigd met het raadswerk in Assen te stoppen, en ook OpAssen stopt straks als partij. "Maar ik lees ineens dat hij bij ons lijstduwer zou worden. Wat mij betreft is daar geen sprake van. Dat zou toch verwarrend zijn."
Vanavond hebben de kandidaten nog overleg over de voorlopige lijst, op 7 december is er algemene ledenvergadering en op 22 december beslist het hoofdbestuur van 50PLUS definitief.

Parkeren en cameratoezicht

Met de volgende verkiezingspunten wil 50PLUS in Assen de boer op gaan:
- Betaald parkeren alleen van maandag tot en met zaterdag tussen 10 en 17 uur
- Cameratoezicht in de binnenstad en andere onveilige plekken
- Korting op het openbaar vervoer voor AOW'ers
- Buurt- en wijkcentra terug met wijkbeheerder
- Actieve bestrijding van armoede en eenzaamheid
- Afschaffen sollicitatieplicht voor 50-plussers
- Mensen met een klein inkomen minder laten betalen bij gemeentelijke heffingen

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.