Vandalen vernielen uitkijktoren Fochteloërveen met 'grof geweld'

RAVENSWOUD - Vandalen hebben huisgehouden in uitkijktoren 'de zeven', in het Fochteloërveen. De planken zijn van de toren geschopt en naar beneden gegooid en ook de glazen kijkwand is met geweld bewerkt.
Medewerkers van Natuurmonumenten ontdekten de vernielingen gisterenmorgen. "Waarschijnlijk is het in de avond of nacht ervoor gebeurd", vertelt boswachter Marjan Dunning van Natuurmonumenten.

'Grof geweld'

"Om die planken eraf te krijgen, moet je wel grof geweld gebruiken. Waarschijnlijk zijn ze eraf getrapt. Daarna zijn de planken naar beneden gegooid. Die kunnen we niet hergebruiken", vertelt Dunning.
Op de plek zijn ook lege drankblikjes en zakjes wiet gevonden. "De conclusie die je hieruit kunt trekken is dat mensen zich vervelen en dan dit soort dingen gaan doen."

Aangifte

Natuurmonumenten heeft aangifte van het vandalisme gedaan. Ook deed de organisatie op Facebook een getuigenoproep. "We nemen dit soort dingen altijd serieus. Het kost een hoop geld. We hopen dat iemand iets heeft gezien."
Ondanks de vernielingen is de toren wel gewoon geopend. "We hebben de gaten provisorisch dichtgemaakt, we kunnen het niet meteen repareren. Helaas zullen de mensen die de toren bezoeken wel hinder ondervinden, maar de veiligheid is wel gegarandeerd", stelt Dunning gerust.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.