Kinderdagverblijf Pinokkio is failliet [update]

Gisteren werd de kinderopvang failliet verklaard (Rechten: Google Streetview)
Gisteren werd de kinderopvang failliet verklaard (Rechten: Google Streetview)
ASSEN - Kinderdagverblijf Pinokkio is gisteren failliet verklaard. De toekomst van het bedrijf, met 150 medewerkers en 13 locaties in de omgeving van Assen, is nog onzeker.
Volgens communicatieadviseur Geke Kobus-Delger blijven de kinderdagverblijven vooralsnog open, maar hoe lang weet ze niet.

1.100 kinderen

Bij de kinderdagverblijven in onder meer Assen, Schoonoord en Bovensmilde worden nu in totaal 1.100 kinderen opgevangen. Kobus-Delger: "Gisteren heb ik alle medewerkers op de hoogte gebracht en sinds vanmorgen weten ook de ouders ervan. Meer weet ik zelf nu ook niet, het is gewoon een heel spijtige situatie."
Curator Jeroen Reiziger van Trip Advocaten vertelt dat het faillissement van het kinderdagverblijf onder meer te maken heeft met een grote belastingschuld. "Er is al een aantal jaren van verlies. Daarnaast heeft een aantal scholen uit Assen, die onder de overkoepelende organisatie COG Drenthe vallen, besloten de kinderopvang zelf te organiseren en dus de samenwerking met Pinokkio stop te zetten", vertelt Reiziger.

Doorstart

Het kinderdagverblijf richt zich op een doorstart onder een nieuwe eigenaar. De curator is momenteel op zoek naar mogelijk overnamekandidaten. De medewerkers blijven voorlopig aan het werk, maar hun banen staan nog wel op de tocht.
Reiziger: "Waarschijnlijk wordt volgende week hun arbeidsovereenkomst opgezegd en daarna hebben ze een opzegtermijn van zes weken, waarin ze gewoon kunnen blijven werken. Na die zes weken hangt het van de eventuele overname af met hoeveel personeel de kinderopvang doorgaat."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.