Naoberschap uit Witteveen wint prijs voor plattelandsgemeente

Het project Noaberschap uit Witteveen sleepte de prijs in de wacht (Rechten: P10)
Het project Noaberschap uit Witteveen sleepte de prijs in de wacht (Rechten: P10)
WITTEVEEN - Het project Naoberschap uit Witteveen heeft de Henk Aalderink-prijs gewonnen. Dat is een prijs voor bijzondere projecten die in plattelandsgemeenten worden uitgevoerd.
P10, het samenwerkingsverband van 16 grote plattelandsgemeenten, reikte de prijs uit en roemt Witteveen voor de inzet om het dorp leefbaar te houden. Zo zorgden de inwoners ervoor dat de basisschool behouden bleef en ook de voetbalclub kon blijven bestaan door samen met een club uit een ander dorp te gaan spelen.

Kracht van buren

Lovend is P10 met name over het deelproject Naoberkracht. Bij dat project gaan vrijwilligers op bezoek bij alle inwoners ouder dan 18 jaar en vragen welk talent zij willen inzetten voor de gemeenschap. Een succes, want inmiddels kun je in Witteveen een beroep op andere inwoners doen voor onder meer wandelmaatjes, de dorpsbibliotheek, een vervoerservice of reparaties.

Henk Aalderink-prijs

Voor het winnen van de prijs ontvangt het project een cheque van 2.500 euro. Wie volgend jaar kans wil maken op de prijs, moet een project hebben dat vernieuwend en kopieerbaar is. Ook moet het bruisend en energiek zijn en gedreven worden door jonge mensen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.