'Selfiespot Emmen moet van bioplastics worden gemaakt'

EMMEN - De selfiespot die de gemeente Emmen wil plaatsen op het Raadhuisplein moet van bioplastics worden gemaakt, vindt CDA-raadslid Auke Oldenbeuving.
De geschatte kosten van 50.000 euro zouden volgens Oldenbeuving dan ook nog wel eens lager uit kunnen vallen. "Emmen is de stad van de bioplastics, dus dan moet je het ook in bioplastics uitvoeren. Dan doe je echt wat anders dan in de rest van de wereld."

Idee van scholieren

Het idee voor de grote letters op het Raadhuisplein komt van een aantal scholieren die deze zomer meededen aan het jongerenparlement. Raadslid Oldenbeuving bracht het idee in bij de gemeenteraad. "Het college was enthousiast en het dreigt nu te gaan lukken. Heel erg leuk."

Jongeren

Hoe de letters er precies uit gaan zien is nog niet duidelijk. Oldenbeuving maakte zelf al een ontwerp met Duplo (WEMM), maar er wordt ook gesproken over een variant met een hartje er in WE (hartje) MM. "Ik vind dat je dat met de jongeren moet overleggen. Die hadden volgens mij een ontwerp zonder hartje en dat is misschien ook wel goed. Anders wordt het ook zo'n imitatie van wat er overal in de wereld al gebeurt", zegt Oldenbeuving.

Lees meer: Emmen krijgt 'selfiespot' op het Raadhuisplein

Oldenbeuving hoopt dat er binnen een jaar selfies kunnen worden gemaakt op de selfiespot op het Raadhuisplein.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.