Zoon Henk Kuipers blijft vastzitten

De jonge Kuipers blijft dertig dagen langer in voorarrest (Rechten: archief RTV Drenthe)
De jonge Kuipers blijft dertig dagen langer in voorarrest (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - De zoon van No Surrender-voorman Henk Kuipers blijft in de cel. De raadkamer van de rechtbank in Assen bepaalde vandaag dat de 18-jarige man een maand langer vast blijft zitten.
Kuipers werd
met een tweede verdachte opgepakt op verdenking van vrijheidsberoving en openlijke geweldpleging.

Beperkingen

Waar dat zou zijn gebeurd en wanneer wil het Openbaar Ministerie nog niet zeggen, omdat de Emmenaar in beperkingen zit. Dat houdt in dat de zoon van de No Surrender-baas alleen contact mag hebben met zijn advocaat en verder niks naar buiten mag worden gebracht.
Kuipers junior zit sinds korte tijd ook bij de motorclub. Of de misdrijven waarvan hij wordt verdacht ook met No Surrender te maken hebben, kan een woordvoerster van het OM ook nog niet zeggen.

Tweede verdachte

Het voorarrest van de tweede verdachte is ook met dertig dagen verlengd. Over zijn identiteit is nog niks bekendgemaakt.
Tegen vader Henk Kuipers en de No Surrender-top in Emmen loopt ondertussen ook nog een onderzoek naar drugshandel en geweldpleging.

'Makkelijk scoren'

Kuipers' advocaat Roy van der Wal mag vanwege de beperkingen inhoudelijk ook niks zeggen over de zaak. Wel meldt hij dat hij zich mateloos heeft gestoord aan een tweet van het sectorhoofd van de Dienst Regionale Recherche in Noord-Nederland. De recherchebaas verstuurde eerder vandaag een tweet waarin nieuwsblad AD meldde 'Zoon No Surrender-baas achter de tralies'.
Van der Wal: "Dit is gemakkelijk en ongepast willen scoren. Waarom het niet feitelijk houden en wijzen op de bewaring? En waarom 'zoon No Surrender-baas? Bizar om zoiets te tweeten vanuit zijn functie." Het stoort de advocaat dat hij zijn cliënt vanwege de beperkingen niet inhoudelijk kan verweren.
De tweet van de recherchebaas is inmiddels verwijderd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.