Djammen: dromerige liedjes van Trust uit Nijeveen

Trust uit Nijeveen (Rechten: RTV Drenthe/Robbert Oosting)
Trust uit Nijeveen (Rechten: RTV Drenthe/Robbert Oosting)
NIJEVEEN - Ze twijfelden om door te gaan, besloten dat toch te doen en dat leverde een nieuw album op. Trust uit Nijeveen.
De band met zangeres Joan Albrecht, bassist Bert Middelbos, drummer Fred Bakker en gitarist Jan Doeke van der Veen bestaat inmiddels meer dan vijftien jaar. Hun stijl? Dat is lastig te omschrijven. "Weet je, we maken gewoon mooie nummers", vertelt Joan Albrecht.

Koningin op bezoek

De band is ontstaan in Meppel tijdens een koninklijk bezoek van toen nog koningin Beatrix. Voor die geledenheid moest er een band komen en dat werd Trust. De klik was echter zo groot dat ze het niet bij een optreden hielden en tot de dag van vandaag altijd zijn doorgegaan.

Nieuwe album

"'We're Still Here heet de nieuwe plaat", vertelt Jan Doeke van der Veen. "Nou ja, we zijn er nog steeds. Er is wel een moment geweest dat we dachten, wat gaan we nou doen? Gaan we door of gaan we stoppen?"
Trust is toch doorgegaan en hervond zich in hun muziek en het samen spelen. "Eigenlijk is toen ook weer het enthousiasme gekomen. Toen kwamen er nieuwe nummers", vertelt Van der Veen. Die nieuwe nummers (en een paar oude) zijn het album. Over de toekomst van de band zijn ze kort en helder: "Geen grote plannen, maar lekker samen spelen", besluit Van der Veen.
Trust uit Nijeveen:
Djammen: dromerige liedjes van Trust uit Nijeveen

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.