Ondernemer Max Jacobsen voelt zich onheus bejegend door gemeente Hoogeveen

Eigenaar Max Jacobsen van Maxx Sports voelt zich niet serieus genomen door de gemeente (Rechten: Google Streetview)
Eigenaar Max Jacobsen van Maxx Sports voelt zich niet serieus genomen door de gemeente (Rechten: Google Streetview)
HOOGEVEEN - Ondernemer Max Jacobsen heeft de gesprekken met de gemeente Hoogeveen stopgezet. De gesprekken gingen over de ontwikkeling van de kunstijsbaan en de verkoop van zijn grond voor de bouw van een zwembad. Volgens Jacobsen zijn in die gesprekken de meest wilde ideeën langsgekomen.
Jacobsen is kwaad op wethouder Jan Steenbergen, omdat de wethouder
over de gesprekken vertelde in Dagblad van het Noorden. De gemeente doet onderzoek naar de mogelijkheid van een nieuw zwembad bij de toekomstige ijsbaan in Hoogeveen. Het zwembad zou moeten komen op de plek waar nu het bedrijf van Jacobsen, Maxx Sports, is gevestigd.

Lees meer: Mogelijk nieuw zwembad bij toekomstige kunstijsbaan in Hoogeveen

"Ik voel mij zeer onheus bejegend door de gemeente. Ik druk het netjes uit. Zo gaan we niet met elkaar om", aldus Jacobsen.

Gemeente

Volgens Jacobsen kosten die uitspraken hem klanten. "Mensen die bij mij huurder zijn of bedrijven die zich bij mij hebben gevestigd voor het uitvoeren van paintballen en lasergamen, zijn spontaan verrast en zeggen dat ze de samenwerking willen stoppen."
De gemeente voelt zich volgens Jacobsen niet verantwoordelijk. "Dat stoort mij. Op dit moment weet ik niet meer wat ik aan de gemeente heb."

Zakelijk geschil

Hoogeveen wou aanvankelijk bij het sportcomplex van Jacobsen de kunstijsbaan bouwen. "Dat plan is in november 2015 gepresenteerd bij mij in de zaak. Dat plan is medio 2016 zonder dat ik het wist gewijzigd naar de oude ijsbaan, dus op gemeentegrond. Verder zijn we wel in gesprek gebleven over de rol van mijn bedrijf. Ik heb zelf een aantal ideeën en plannen aangedragen voor de invulling van de zomeractiviteiten", zegt Jacobsen.
"Wij komen er zakelijk niet uit", vervolgt de eigenaar van Maxx Sports. "Dat kan. Maar men voert wel gesprekken met andere partijen, waar men ineens wel grond aankoopt. Wat mij het meeste stoort is dat ik daar kennelijk niet serieus in word genomen. Dat artikel in het Dagblad vind ik nog steeds uitermate ongepast."

Volwaardig

Jacobsen geeft aan dat hij nog wel wil meewerken, maar dat hij alleen onder voorwaarden eventueel verder in gesprek wil. "Ik wil daar dan wel als volwaardige partij in behandeld worden en er niet te pas en te onpas bijgesleept worden als mij men nodig heeft, en mij weer aan de kant zet als men mij niet meer nodig heeft."
"Ik wil weten waar ik aan toe ben. Ik denk dat ik na 2,5 jaar daar wel recht op heb. Als ik de gemeente mag geloven, ligt men op koers. In de zomer van 2018 moet wel begonnen worden met bouwen, wil men de ijsbaan klaar hebben voor de winter van 2019/2020."

Positief

Jacobsen geeft aan dat hij met Steenbergen verder geen problemen heeft. "Ik wil nog steeds in goede harmonie en met positieve insteek tot een oplossing komen. Daar heb je twee partijen voor nodig en niet een partij die alleen achterover leunt en kijkt wat er gebeurt."

Reactie Steenbergen

Wethouder Steenbergen schrijft in een schriftelijke reactie dat Jacobsen zelf ook tegen de krant heeft gezegd dat er gesprekken over de verkoop van de grond zijn. Volgens de wethouder leidt het conflict er niet toe dat de kunstijsbaan niet voor eind 2019 geopend kan worden.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.