Thuiszorgmedewerkster drukt 10.000 euro achterover van bejaarde vrouw

Een 50-jarige vrouw uit Beilen moet voor het stelen van bijna 10.000 euro een werkstraf van 150 uur uitvoeren (Rechten: Pixabay.com)
Een 50-jarige vrouw uit Beilen moet voor het stelen van bijna 10.000 euro een werkstraf van 150 uur uitvoeren (Rechten: Pixabay.com)
ASSEN - Een 50-jarige vrouw uit Beilen moet voor het stelen van bijna 10.000 euro een werkstraf van 150 uur uitvoeren. Daarnaast is haar een voorwaardelijke celstraf van zes weken opgelegd. De vrouw moet zich laten behandelen.
De Beilense werkte vanaf augustus 2015 tot september 2016 als thuiszorgmedewerkster bij het bejaarde slachtoffer. De 85-jarige was erg blij met haar hulp en vertrouwde haar volkomen. Ze stuurde dan ook zonder zorgen haar hulp naar de winkel. Die kreeg een pinpas met code mee.

Argwaan

De zoon van de bejaarde vrouw kreeg argwaan toen hij de rekening van zijn moeder bekeek. Er werd stelselmatig tot wel 500 euro gepind. Dat kon niet het werk van zijn moeder zijn, dacht de man. Zijn moeder pinde inderdaad nagenoeg nooit. De zoon stapte naar de politie.

Eerder veroordeeld

De thuiszorgmedewerkster bekende meteen. "Ik wind daar geen doekjes om", zei ze tegen de rechter. Ze wil graag de schade terugbetalen, zei ze. Dit gaat echter lastig, nu ze geen werk meer heeft. De vrouw werd in 2003 al eens veroordeeld voor het verduisteren van ruim 8.000 euro.
De officier van justitie eiste om die reden een beroepsverbod voor de duur van drie jaar. Dit vond de rechter echter een stap te ver. Wel moet de vrouw uit Beilen het gestolen geld terugbetalen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.