Invalide man uit Emmen boos over verbouwing: 'De gemeente wilde per se deze aannemer'

EMMEN - Emmenaar Ruud Leffers is invalide en hoopte op een mooie badkamer beneden en comfortabele vloerverwarming in zijn huis. De gemeente zou de verbouwing betalen, maar wilde de klus wel door een aannemer van haar keuze laten uitvoeren. Leffers noemt de verbouwing nu een ramp.
Het huilen staat Leffers nader dan het lachen. Zijn woning kun je niet comfortabel noemen. De lichtkoepel in het plafond staat scheef, de nieuwe betonvloer valt uit elkaar en in de nieuwe badkamer zitten scheuren in het plafond. Het door de gemeente gekozen bouwbedrijf heeft er volgens Leffers een puinhoop van gemaakt.
In 2015 leek er nog geen vuiltje aan de lucht. Leffers mist een been en kan niet naar de bovenverdieping. In overleg met de gemeente vroeg hij twee offertes aan om zijn woning aan te passen. “Die bedrijven kwamen uit op 68.000 en op 72.000 euro”, vertelt hij.

Duur

Maar de gemeente vond dat toch volgens Leffers wel wat duur en wilde de klus aan Accent Verbouw BV uit Emmen gunnen, een bedrijf waarmee Emmen regelmatig zaken doet voor WMO-klussen. “Die zouden het in eerste instantie voor 44.000 doen. Inderdaad, een stuk goedkoper, maar bij nadere bestudering van het bouwbesluit kwam hun prijs uit op 65.000. Maar vanaf het begin was er gedoe. Ze kwamen afspraken niet na en hebben er een rommeltje van gemaakt”, beweert Leffers.
De Emmenaar eist nu dat de gemeente er alsnog voor zorgt dat de verbouwing goed wordt afgerond. “Ik ga er van uit dat we opnieuw in de rotzooi komen te zitten. Daarom hebben we ook geen vloeren gelegd en de boel verder afgewerkt, want dat heeft nu toch geen zin.”

Dochter uit huis

De autistische dochter van Leffers kon de situatie thuis niet aan en woont nu elders. “Dat doet me nog de meeste pijn. Maar mijn vrouw en ik lijden er zelf ook behoorlijk onder”, verzucht Leffers.
Zijn advocaat gaat vandaag in gesprek met de gemeente Emmen in een poging het geschil op te lossen. De gemeente Emmen zegt niet bij voorbaat door te verwijzen naar een specifieke aannemer. Elke offerte wordt afzonderlijk en nauwkeurig beoordeeld. "Verder doen we over individuele situaties geen uitspraken via de media", aldus woordvoerder Marieke Heling.
Harrie Loves van Accent Verbouw BV bestrijdt dat zijn bedrijf er een potje van zou hebben gemaakt. “We hebben de klus in opdracht van de gemeente Emmen gedaan en na afloop heeft de gemeente het werk beoordeeld en goed bevonden. Daarmee is voor ons de kous af. Het is jammer dat de heer Leffers er anders tegenaan kijkt.” Accent Verbouw BV staat trouwens los van Accent Bouw uit Een.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.