Henk Jonker stopt alweer als voorzitter van DOS'46

Henk Jonker (midden) trad in februari 2016 aan als voorzitter van DOS'46 (Rechten: Herry Borrink)
Henk Jonker (midden) trad in februari 2016 aan als voorzitter van DOS'46 (Rechten: Herry Borrink)
KORFBAL - Henk Jonker stopt na krap twee jaar alweer als voorzitter van korfbalvereniging DOS'46 uit Nijeveen. "De uitdagingen waar de club voor staat, trekken een te grote wissel op m'n werk en privéleven", laat Jonker weten. Wel wil hij zich blijven inzetten voor de club.
Henk is de vader van selectiespeler Jelmer. Ook z'n andere zoon Sven speelde in de hoofdmacht. In zijn periode als voorzitter heeft hij er onder meer voor gezorgd dat DOS een toekenning kreeg vanuit het aanjaagbudget van de gemeente Meppel om de veldaccommodatie op te knappen. Ook is er onder zijn leiding een raamwerk voor de arbitrage opgesteld. Verder was hij betrokken bij de oprichting van Stichting Airdome Nijeveen met als doel genoeg trainingstijd voor alle leden te realiseren.
Het bestuur zal in januari de procedure voor de zoektocht naar een nieuwe voorzitter opstarten.

Geboren en getogen in Nijeveen

De 55-jarige inwoner van Hardenberg is geboren en getogen in Nijeveen en speelde zelf tot 1985 voor de club. In het verleden was Jonker ook al lid van de sponsorcommissie. Op 5 februari 2016 trad hij aan als voorzitter van DOS'46.
Maandag maakte zijn zoon Sven bekend dat hij perschef wordt bij de Astana wielerploeg.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.