Wat is er dit weekend te doen in Drenthe?

ASSEN - Kerst komt er met rasse schreden aan. Een goed moment dus om het huis te versieren, de kerstboom op te tuigen en eten en cadeautjes in te slaan.
Maar als je er eerst nog even tussenuit wil om te ontspannen, dan hebben wij nog wel wat tips voor je. Houd wel onze
in de gaten, want het kan zomaar winters worden.

Pubquiz Sleen

In Sleen kun je je vrijdag heerlijk uitleven als je gek bent op pubquizzen. Vanaf 20.00 uur opent Café-Restaurant Wielens de deuren. Er kan dan gestreden worden in teamverband.
De vragen hebben onder andere betrekking op sport, politiek, geschiedenis, aardrijkskunde, muziek en actualiteiten. Teams met maximaal 4 personen kunnen zich opgeven om deel te nemen aan deze quiz. De kosten bedragen 2,50 euro per persoon. Opgave is verplicht en kan per mail (cafewielens@hotmail.com), via Facebook of telefonisch (0591-361318).

Shakespearetheater

Vrijdag- en zaterdagavond kunnen theaterliefhebbers weer richting Diever tuffen. Het Shakespearetheater speelt gedurende de decembermaand de muzikale kerstkomedie Zalige Vrouwtjes. Een voorstelling voor het hele gezin in het nieuwe, sfeervolle Globetheater in Diever.
Een reportage van de try out van Zalige Vrouwtjes
Het is het tweede jaar dat 't Shakespearetheater in de winter een voorstelling op de planken brengt. Het houten Globetheater is de perfecte setting voor een winterse voorstelling, een belevenis voor jong en oud. Meer informatie over de voorstelling vindt u op de website van Shakespearetheater Diever.

Kerstmarkt Wilhelminaoord

Als je heerlijk wil struinen tussen kerstkraampjes en spullen, dan moet je in Wilheminaoord zijn. Er zijn voldoende gezellige vuurkorven aanwezig om bezoekers heerlijk warm te houden. De markt is van 12.00 tot 18.00 uur aan de Linthorst Homanstraat.

Harm & Roelof

Muziek, eten en lachen - dat is wat je bij de nieuwste voorstelling van cabaretduo Harm en Roelof mag verwachten. De prachtige eigen teksten, de heerlijke tweestemmigheid van bas-bariton Roelof en tenor Harm en de hilarische tweespraken garanderen een unieke cabaretavond.
De voorstelling is in theater De Deel in Sleen. Prijs is 34,50 euro inclusief stamppotbuffet.

De Stroatklinkers

Zondag 10 december kunt u van nog meer vrolijke muziek genieten om de donkere dagen mee door te komen. De muziek die de Stroatklinkers maken, is in het kort een combinatie van traditionele Amerikaanse volksmuziek (bluegrass) en Groninger teksten.
De Stroatklinkers staan garant voor een stevig stuk entertainment en speelplezier. Naast hun eigen liedjes spelen de Stroatklinkers originele Bluegrass, Ierse-folk, razendsnelle Rock and Roll en bekende nummers uit de popmuziek.

Sunday Bluesfestival

Livecollectief ZoDus organiseert voor de negende keer het Sunday Bluesfestival in het centrum van Meppel. Er zijn weer vele verschillende bluesstijlen te horen in verschillende winkel- en horecazaken.
De toegang is gratis en het festival duurt van 15.00 tot en met 21.00 uur.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.