Oranje handbalsters zetten Duitsland met speels gemak aan de kant

Lois Abbingh in actie (hier tegen Rusland). Na de wedstrijd tegen Duitsland stapte ze met negen doelpunten als topschutter van het veld (Rechten: EPA/Marijan Murat)
HANDBAL - De Nederlandse handbaldames hebben het Duitse team een ongelofelijk pak slaag gegeven. Met een overtuigende 31-23 werden onze oosterburen aan de kant gezet.
De laatste groepswedstrijd werd in een afgeladen sporthal afgewerkt, maar het Duitse thuispubliek had weinig om te juichen. Oranje speelde flitsend en leidde na rust al met 18-10. Ook in de tweede helft bleef Nederland de tegenstander domineren. Lois Abbingh was de topschutter met negen doelpunten.
Deelname aan het WK komt met deze overwinning niet meer in gevaar. Om 20:30 uur vanavond spelen Servië - Zuid-Korea tegen elkaar. Als dat duel in een gelijkspel eindigt, is Nederland groepswinnaar. Bij elke andere uitslag is Nederland tweede.