Wilma Mansveld en Martin de Graaff nieuwe bestuursleden Vrienden van het TT Circuit

Mansveld en De Graaff treden toe tot het bestuur van de Stichting Vrienden van het TT Circuit in Assen (Rechten: archief RTV Drenthe)
Mansveld en De Graaff treden toe tot het bestuur van de Stichting Vrienden van het TT Circuit in Assen (Rechten: archief RTV Drenthe)
ASSEN - PvdA-politica Wilma Mansveld en Martin de Graaff, oud-directeur van de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV), treden toe tot het bestuur van de Stichting Vrienden van het TT Circuit Assen.
"Na het plotseling wegvallen van Jaap Timmer, in februari dit jaar, was het bestuur van Vrienden TT niet meer compleet. Daarnaast heeft bestuurslid Leo Fransen kortgeleden te kennen gegeven zijn functie te willen neerleggen, waardoor er dus twee plekken opgevuld moesten worden", laat het bestuur weten.
Met de benoemingen is het bestuur van de stichting, die de belangen van bezoekers en gebruikers van het TT Circuit behartigt, weer op sterkte. De Stichting is in 2008 opgericht door Jaap Timmer.

Mansveld en De Graaff

Mansveld, actief motorrijdster, is momenteel directeur van de Veiligheidsregio Groningen. Daarvoor was de inwoonster van de stad Groningen van 2012 tot en met 2015 staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu in het tweede Kabinet Rutte. "Mansveld bezoekt al vele jaren de TT en kan haar kennis met betrekking tot politieke zaken, indien nodig, uitstekend aanwenden voor Vrienden TT Circuit Assen", aldus het bestuur.
De Graaff is vooral bekend vanwege zijn werk voor de KNMV. De Graaff was van mei 1997 tot en met mei 2009 directeur van de vereniging. Momenteel is De Graaff vicevoorzitter van de Europese Motorsport Unie. "Met zijn grote ervaring als motorsportbestuurder is hij een prima aanvulling op het bestuur van Vrienden TT Circuit Assen."

14.000 vrienden

Het volledige bestuur bestaat nu uit voorzitter Pieter Hofstra, secretaris Sandra Hoekman en penningmeester Ben Korte. De algemeen bestuursleden zijn Mansveld, Bim Schuurmans, Jacob Emmelkamp, De Graaff, Fred Lubbers, Harry Splinter en Rob Staal. Er zijn inmiddels 14.000 'Vrienden van de TT'.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.