De Weide sterkste in sneeuwstrijd

De Weide wint op een wit veld (Rechten: RTV Drenthe/René Posthuma)
VOETBAL - De Weide heeft de thuiswedstrijd tegen NEC Delfzijl met 2-1 gewonnen. De wedstrijd in de tweede klasse J begon twee uur later, omdat het kunstgrasveld eerst sneeuwvrij gemaakt moest worden.
Op het moment dat scheidsrechter Moedt de wedstrijd op gang floot, begon het opnieuw te sneeuwen in Hoogeveen en dat bleef het de hele eerste helft doen. Dat kwam het spel van beide ploegen niet ten goede en voor het publiek viel er in de eerste helft weinig te genieten.
De gasten uit Delfzijl waren de beter voetballende ploeg, zonder dat het veel grote kansen kreeg. Aan de andere kant werd De Weide alleen gevaarlijk uit een vrije trap van Mitchell Luchtenberg. Vijf minuten voor rust kwamen de gasten, door een treffer van Elsin Yilmaz op een 0-1 voorsprong, wat tevens de ruststand was.

Lat

Al snel na rust stopte het met sneeuwen en teisterde Luchtenberg de lat en weer kwam de kans uit een vrije trap. De Weide speelde dwingender dan in de eerste helft, maar ook Frank Benjamins wist de gelijkmaker van dichtbij niet te maken. In de 62ste minuut was het wel raak Uit de zesde corner voor de thuisploeg, stond Vincent Coulier op de goede plek en hij schoot de 1-1 gelijkmaker van dichtbij binnen.
In een open tweede helft gingen beide ploegen op zoek naar drie punten, werd er gestreden voor iedere meter en waren er kansen voor beide doelen. Tien minuten voor tijd bracht Frank Benjamins de stand op 2-1. De lange spits van De Weide schoot prachtig binnen. In de slotfase werd niet meer gescoord, ondanks dat de gasten een paar keer dichtbij de gelijkmaker waren.