Tafeltennissers DTK'70 verrassen favoriet en winnen nationale beker

DTK'70 werd vandaag voor de tweede keer in de geschiedenis bekerwinnaar (Rechten: Hendrikus Velzing)
DTK'70 werd vandaag voor de tweede keer in de geschiedenis bekerwinnaar (Rechten: Hendrikus Velzing)
TAFELTENNIS - De tafeltennisheren van Itass DTK’70 hebben voor een stunt gezorgd door in de bekerfinale regerend landskampioen Enjoy & Deploy Taverzo met 3-1 te verslaan.
Het is voor DTK'70 de tweede bekerzege in de clubgeschiedenis.
Strijd tussen beste 4 teams in eredivisie
De strijd om de nationale beker wordt jaarlijks gestreden tussen de beste vier teams van de eredivisie. In de halve finale rekende het team uit Klazienaveen eenvoudig af met Salamanders. Yannick Vosters en Nathan van der Lee wonnen hun beide enkelspelen met 3-0 van Jamsid Sedigh en Casper ter Luun. In de derde wedstrijd wist Koen Hageraats ook met 3-0 te winnen van Siem van der Valk
Traverzo onverslaanbaar voor DTK'70
In de finale moest worden gespeeld tegen rivaal Enjoy & Deploy Taverzo. Veel mannenfinales werden de afgelopen jaren gespeeld tussen de beide teams en telkens trok Taverzo aan het langste eind. Vorig jaar was Itass DTK’70 heel dichtbij de landstitel, maar was het uiteindelijk toch weer Taverzo dat met de eer ging strijken.
Vostes en Hageraats winnen, Wijers verliest nipt
In Den Bosch ging het ditmaal anders. Yannick Vostes zette de toon door met 3-1 te winnen van Dorian Nicolle. In de tweede wedstrijd van de avond moest Barry Wijers spelen tegen voormalig wereldtopper Kreanga. Wijers bood uitstekend partij, maar verloor met 3-2. Koen Hageraats volgde het goede voorbeeld door met 3-0 te winnen van Jakob Folwarski. De Poolse verdedigende speler had nog geen wedstrijd verloren in Nederland.
Kopman sleept titel binnen
Met een 2-1 voorsprong was het aan de kopmannen Vostes en Kreanga om te bepalen hoe de wedstrijd verder zou gaan verlopen. Vostes begon erg goed aan de wedstrijd en pakte een 2-0 voorsprong. Een 3-0 zege was dichtbij, maar Vostes gaf in de derde game een 9-6 voorsprong weg. De vierde game ging eenvoudig naar Kreanga en dus moest het in de vijfde game gebeuren. En Vostes flikte het.
'Dit is een geweldige prijs
Coach en speler Barry Wijers: “We hebben vandaag geweldig gespeeld en voor een verrassing gezorgd. Taverzo was duidelijk de favoriet, maar we hebben laten zien iets extra’s te kunnen brengen. Mede dankzij het goede spel van Yannick Vostes hebben we vandaag kunnen winnen. Dit is een hele mooie prijs voor DTK’70.”

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.