Dames ACV verbazen zichzelf het meest: titelfavoriet Stiens gedeclasseerd

De dames van ACV na hun sensationele zege op Stiens (Rechten: facebook ACV vr 1)
De dames van ACV na hun sensationele zege op Stiens (Rechten: facebook ACV vr 1)
VOETBAL - Handhaving, dat was de doelstelling voor dit seizoen voor de vrouwen van ACV. De ploeg die vorig jaar ongeslagen kampioen werd in de 2e klasse wilde vooral realistisch het jaargang aanvangen. Maar het realisme maakt langzaam maar zeker plaats voor een droom: promotie naar de hoofdklasse.
Dit weekend werd namelijk afgetekend gewonnen van titelfavoriet Stiens, waardoor ACV naar alle waarschijnlijkheid als koploper de winterstop in gaat én als best presterende vrouwenteam in Drenthe.

TV-aandacht

Het was gisteren voor het eerst dat een dameselftal uit Drenthe geconfronteerd werd met de camera van het amateurvoetbalprogramma 'Onze Club´. "Dat is hartstikke leuk, maar zorgt ook wel voor extra spanning", aldus captain Laura Heling. Of het terecht is dat een camera is? Ja, waarom niet. Af en toe een dameswedstrijd in Onze Club is toch prima! Een vergelijking trekken met het mannevoetbal is lastig en moeten we gewoon ook niet doen."

Bij rust al beslist

Het duel tussen de nummers 1 en 3 (Stiens had voorafgaand aan het duel vijf punten minder dan ACV, maar ook drie duels minder gespeeld) was eigenlijk bij rust al beslist. Door treffers van Lisanne Dik, topscorer Laure Heling en Gabriella Hut stond het al 3-0. De gasten, die de afgelopen drie seizoenen net niet wisten te promoveren naar de hoofdklasse, kregen geen been aan de grond.

Wissel na 20 minuten

Het meest treffende van de onmacht was wel de wissel na twintig minuten. Stiens-verdedigster Judith Trinidad werd direct na de 2-0 gewisseld. Huilend verliet ze het veld. Begrijpelijk, want de omzetting van Stiens-trainer Wybe Pieter Zijlstra had totaal geen effect. Bovendien had de Friese coach wel zijn complete verdediging kunnen wisselen, want eigenlijk was niemand scherp bij de aanvallen van ACV.

Nekslag

In de tweede bleek een vrije bal, die al dan niet onderweg door Hut werd getoucheerd, de definitieve nekslag voor Stiens. In de slotfase werd het nog wel 4-1 door een intikker van Lisa Snoek maar verder liet ACV het niet komen.

Geen eendagsvlieg

"Het is echt bizar hoe goed we het doen", aldus ACV-doelvrouw Charlotte Booogers. "We zijn zeker geen eendagsvlieg. Ook vandaag hebben we het heel goed gedaan. We hebben als collectief gestreden en eigenlijk nagenoeg niets weggegeven."

"We lopen niet weg voor de titel"

Topschutter en aanvoerster Laura Heling voegde weer een goal aan haar totaal toe. Haar teller staat inmiddels op 12 treffers. "Het gaat, net als vorig seizoen, heel goed. Of we kampioen kunnen worden? Dat weet ik niet. Het is tenslotte pas ons eerste jaar op dit niveau, maar als die kans zich voordoet laten we het heus niet glippen."
Primeur in Onze Club: damesvoetbal: ACV - Stiens

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.