Gezocht: nieuwe naam voor de brug in de bossen bij Veenhuizen

De Klaas Roffel brug in Veenhuizen (Rechten: Albert Broekman)
De Klaas Roffel brug in Veenhuizen (Rechten: Albert Broekman)
De bruggen in de bossen van Veenhuizen zijn toe aan reparatie of zelfs vervanging. Staatsbosbeheer is hiermee begonnen. Voor de brug die over twee weken wordt vervangen, zoeken zij een naam. Heb jij een goed idee?
De bruggen in de bossen bij Veenhuizen hebben een bijzonder verhaal. Boswachter Albert Broekman schreef er
over.
Door de bossen ten zuiden van Veenhuizen lopen veel veenkanalen, ook wel wijken genoemd. Daarom liggen er ook veel bruggen. Die bruggen zijn al jaren oud en worden nu hersteld of vervangen.

Nieuw naam

Elke brug heeft een eigen verhaal én een eigen naam. Maar voor de brug aan de hoofdvaart in Veenhuizen zoekt Staatsbosbeheer nog een nieuwe naam.
De naam voor de brug moet wel met het gebied te maken hebben. Als je een goed idee hebt, kun je dat doorgeven aan boswachter Albert Broekman.

Klaas Roffel brug

Afgelopen voorjaar is de Klaas Roffel brug gerepareerd. De brug is vernoemd naar een werkmeester die in Groot Bankenbosch werkte. Deze vroegere gevangenis staat in de bossen en is nu in gebruik als asielzoekerscentrum.
In de afgelopen uitzending van ROEG! laten Loes en boswachter Albert Broekman de Klaas Roffel brug zien.

Koos Huininga brug

De Koos Huininga brug is twee weken geleden vervangen. Koos Huininga was huisarts in Veenhuizen en binnen de gevangenis Groot Bankenbosch.
Staatsbosbeheer werkt samen met de Dienst Justitiële Inrichtingen en een houtzagerij uit Veenhuizen aan de bruggen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.