Boze vlogger wel schuldig aan bedreiging, maar geen straf

De man bedreigde de politie in video's op Facebook en Youtube (Rechten: Archief RTV Drenthe)
De man bedreigde de politie in video's op Facebook en Youtube (Rechten: Archief RTV Drenthe)
ASSEN - Een 41-jarige Assenaar heeft in zijn video’s op Facebook en YouTube bedreigingen geuit richting de politie, maar de politierechter bestrafte de man niet.
De Assenaar vindt dat de agenten te veel op zijn huid zitten en te pas en te onpas zijn woning binnenvallen. Hij uitte zijn ontevredenheid over de politie in mei in video's die hij op internet zetten.

Te indirect voor bedreiging

In zijn video’s dreigde de man met brandstichting op het politiebureau. Dit kan volgens de rechter inderdaad worden aangemerkt als bedreiging. Ook zei hij in zijn films dat een vriend in Amsterdam een agent doodschoot en ‘dit in Assen ook kan gebeuren’. Deze opmerking was volgens de rechter te ‘indirect’ om voor een bedreiging te kunnen doorgaan.
De man werd in maart 2014 in Amsterdam veroordeeld tot vier jaar en negen maanden cel voor mensenhandel in Zwolle. De man runde twee seksclubs in de Zwolse, waar vrouwen werden gedwongen zich te prostitueren. De rechter besliste in die zaak afgelopen vrijdag dat de man 6,5 jaar moet zitten. Hiervan heeft hij een jaar in voorarrest uitgezeten.

Alleen schuldig verklaring

De man heeft een flink strafblad met vooral geweldsdelicten. In Assen namen de agenten spullen in beslag. Hierdoor raakte de man zo geëmotioneerd dat hij op internet zijn gal spuide.
De officier eiste een voorwaardelijke celstraf van vier weken en het verwijderen van de gewraakte filmbeelden. Dat vond de rechter een stap te ver. Door de bemiddeling van een wijkagent is het de laatste tijd rustig rondom de Assenaar. Alleen een schuldigverklaring is volgens de rechter voldoende.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.