Vrijwilligers Westerveld op Glas willen niet op pad voor commercieel bedrijf

Twee aanbieders van glasvezel in Westerveld (foto PixaBay)
Twee aanbieders van glasvezel in Westerveld (foto PixaBay)
DIEVER - Het kwam in de gemeenteraad als een grote verrassing. Westerveld op Glas (WOG) wil zelf aan de slag met de aanleg van glasvezel in de gemeente Westerveld. En dat terwijl netwerkbeheerder Rendo samen met investeerder CIF begin volgend jaar ook aan de slag wil.
Wethouder Klaas Smidt wist de reden niet. WOG had zich namelijk aangesloten bij de twee andere partijen, Rendo en CIF. Volgens voorzitter Eric Olaf Brinkers van WOG heeft het allemaal te maken met de vrijwilligers van dit burgerinitiatief. "Onze veertig ambassadeurs willen niet voor een commerciële partij op pad om abonnementhouders te zoeken voor het glasvezelnet."

Ambassadeurs willen niet op pad voor commercieel bedrijf

En dus kan WOG volgens voorzitter Brinkers niet anders dan zelf weer aan de slag gaan. "We hebben een buitenlandse investeerder die ruim twintig miljoen euro wil investeren in een glasvezelnetwerk. Bovendien bezit deze investeerder fabrieken die glasvezel produceren. We kunnen het tegen de kostprijs aanschaffen."
Rendo en CIF zijn inmiddels begonnen met de voorbereidingen. Ze willen nog steeds in het eerste kwartaal van 2018 beginnen met de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Westerveld. Directeur Eddy Veenstra van Rendo snapt het niet helemaal. "Ik denk nog steeds dat we een goed verhaal hebben. We gaan ook gewoon door met de voorbereidingen. We dachten ook dat alles in kannen en kruiken was. Maar het is hun goed recht.''

Glasvezelkabel tegen kostprijs

En dus dreigen er nu twee partijen aan de slag te willen met de aanleg van glasvezel. Veenstra snapt het argument van de WOG ambassadeurs ook niet. "Een buitenlandse investeerder van twintig miljoen zal ook een commercieel bedrijf zijn."
Volgens voorzitter Brinkers van WOG was zijn organisatie ook niet uitgegaan van deze uitkomst van de raadpleging van de veertig ambassadeurs."Daarom hadden we ons aangesloten bij Rendo en CIF.'' Wethouder Klaas Smidt van Westerveld heeft binnenkort een gesprek met WOG over de ontstane situatie.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.