Treant heeft zorgcontracten rond

De Treant Zorggroep heeft afspraken met vier grote zorgverzekeraars (archieffoto RTV Drenthe)
De Treant Zorggroep heeft afspraken met vier grote zorgverzekeraars (archieffoto RTV Drenthe)
EMMEN/HOOGEVEEN - De afgelopen weken is Treant Zorggroep er in geslaagd contracten af te sluiten met alle vier grote zorgverzekeraars. De onderhandelingen met Univé zijn afgelopen weekend afgerond.
Met Zilveren Kruis / Achmea, de grootste zorgverzekeraar in Drenthe, is begin december een contract gesloten voor de duur van een jaar. Woordvoerder Christina Rompa van Zilveren Kruis: "Het ging beter dan voorgaande jaren. We zijn tevreden."

Contracten zijn belangrijk

De contracten met verzekeraars zijn belangrijk voor patiënten. Want als het ziekenhuis in de buurt geen contract heeft met jouw verzekeraar, dan moet je misschien wel naar een ander ziekenhuis dan je wilt. De voorgaande vier jaar lukte het Treant pas in de loop van december tot contracten te komen.
Dit jaar lijkt het beter te gaan. Menzis laat weten "sinds deze week" een ondertekent contract te hebben met Treant. Ook CZ zegt dat de gesprekken met Treant zijn afgerond.

Meerjarencontracten blijven uit

Treant streeft naar meerjarige contracten, zo maakte het onlangs bekend. Maar daar slaagt de zorggroep nog niet in. "Meerjarenafspraken zijn niet aan de orde zolang er geen regiovisie of toekomstplan van Treant is", verklaart de woordvoerder van Zilveren Kruis. "Die regiovisie die we met elkaar aan het maken zijn, is nog niet klaar. Daarom hebben we gekozen voor een eenjarig contract. Vanaf april begint de volgende ronde en dan kijken we weer naar een meerjarig contract."
Dat Treant nog geen langjarig contract heeft, ligt volgens Rompa beslist niet aan de vele wisselingen in de Raad van Bestuur de afgelopen jaren.
Menzis heeft al meerdere meerjarenafspraken met het Martini Ziekenhuis, het UMCG en met bijvoorbeeld het Ommelander Ziekenhuis Groningen in Scheemda. Met Treant zijn gesprekken gaande.
Treant Zorggroep heeft ziekenhuizen in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.