Basisschool De Zwaluw in Zandpol blijft definitief open: 'Uit alle dorpen komen nu kinderen'

CB De Zwaluw mag definitief open blijven (Rechten: RTV Drenthe)
CB De Zwaluw mag definitief open blijven (Rechten: RTV Drenthe)
ZANDPOL - Goed nieuws voor Christelijke Basisschool De Zwaluw in Zandpol. Nadat de school vorig jaar bijna dicht moest, zijn er nu genoeg leerlingen om de basisschool open te houden.
Het was spannend vorig jaar september. De school telde destijds 22 leerlingen en zou per 1 oktober dicht moeten als het leerlingenaantal onder de grens van 23 kinderen bleef. Op de valreep kwam er nog een aantal leerlingen bij.

Lees meer: De Zwaluw in Zandpol vindt 23e leerling: school blijft open

Een groep ouders zette zich daarna volledig in om de school op de been te houden. Een groep van vier moeders nam daarin het voortouw. En met succes: het aantal leerlingen is bijna verdubbeld.

Mond-tot-mondreclame

"Na de kerst zitten er veertig leerlingen hier op school", zegt een trotse Mariska Stanneveld uit Nieuw-Amsterdam, één van de actievoerende moeders. "Zelf heb ik twee kinderen op school zitten en vind het fantastisch dat de school openblijft."
Volgens haar heeft vooral de mond-tot-mond-reclame er aan bijgedragen dat er zo veel extra leerlingen bij zijn gekomen. "Ze komen overal vandaan. Weerdinge, Emmer-Compascuum, Schoonebeek, noem maar op."
Door de fusie van basisscholen de IJsvogel en Het Anker uit Emmen, is het mogelijk voor De Zwaluw om open te blijven. "Tenminste zo heb ik het begrepen", aldus een blije Stanneveld. Beide locaties van de basisscholen in Emmen blijven wel open.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.