Video: Een das laat een andere das niet slapen

Deze dassen liggen lekker te slapen op hun burcht. De ene das wordt wakker en vindt het nodig om zijn buurman ook wakker te maken.
De beelden zijn uitzonderlijk om twee redenen. "We zien niet vaak dat een das óp zijn burcht slaapt", zegt boswachter Pauline Arends. "Blijkbaar voelen ze zich heel zeker."

Nachtdieren

Bovendien zijn dassen 's nachts actief. Zij gaan dan op zoek naar voedsel en overdag rusten zij uit. Deze dassen liggen 's nachts te slapen. Misschien zijn ze moe geworden van het zoeken naar eten? Of ze liggen heerlijk uit te buiken.

Slimme Vlaamse gaai

Vorige week lieten we beelden zien van een slimme Vlaamse gaai die eikels verstopt. Hij legt een wintervoorraad aan en komt af en toe langs om te controleren of zijn eikels er nog liggen. Ben je nieuwsgierig geworden? Hier kun je de video terugkijken.
Heb je ook een leuk natuurfilmpje en wil je deze met ons delen? Dat kan via dit formulier. Of word lid van de Facebookgroep Jouw ROEG! en deel je video daar.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.