Hoofdverdachte fraudezaak Rendo: Apotheker is schuldig

MEPPEL - De advocaat van hoofdverdachte Richard W. zegt dat niet zijn cliënt, maar de voormalig president-commissaris van Rendo, Hayo Apotheker, schuldig is aan het miljoenenverlies bij Rendo.
Tijdens dag negen van de fraudezaak was de verdediging aan zet. De advocaat van oud-directeur Richard W. zei dat zijn cliënt onschuldig is aan oplichting, witwassen en valsheid in geschrifte. "Mijn cliënt heeft altijd transparant en volgens de regels gehandeld", zei advocaat Bert-Jan van Leuveren.
Lees meer: Vijf en drie jaar cel geëist tegen oud-directeruen Rendo
Karretje gespannen
Als er iemand schuldig is aan het debacle bij Rendo dan is dat oud president-commissaris Hayo Apotheker, zegt de advocaat van W. "Mijn cliënt is voor het karretje gespannen van de raad van commissarissen. Met name de heer Apotheker, die dolgraag wilde investeren om goede sier te kunnen maken met een fantastisch project", pleitte advocaat Bert-Jan van Leuveren.
Netwerkbeheerder Rendo uit Meppel is voor 38 miljoen euro gedupeerd door fraudepraktijken rondom de bouw van een energiecentrale in Steenwijk. Drie oud-directeuren hebben via een schimmige constructie met eigen bedrijven miljoenen verdiend aan de bouw. Toen dit uitkwam werden de mannen ontslagen en werd de stekker uit het project gehaald.

Apotheker is geen verdachte

Apotheker moest als president-commissaris van Rendo directeur Richard W. controleren. Hij is in het verleden meerdere malen verhoord over zijn rol in deze affaire, maar is door het Openbaar Ministerie niet als verdachte aangemerkt.
De rechtszaak gaat morgen verder met de pleidooien van een aantal mede-verdachten. de rechtbank doet op 6 februari uitspraak.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.