Stelling: Het is goed dat de politie optreedt tegen te kleine vissenkommen

Moet de politie in actie komen bij te kleine vissenkommen? (Rechten: ANP/Koen Suyk)
Moet de politie in actie komen bij te kleine vissenkommen? (Rechten: ANP/Koen Suyk)
ASSEN - De politie stapte deze week een viswinkel binnen in Oldenzaal. Niet vanwege diefstal, mishandeling, of een overval, maar omdat een van de vissen in een te kleine kom zou zwemmen.
De agenten hadden melding gekregen over de betreffende kom en spraken de eigenaresse Nicole Kötter erop aan. Die stond perplex. "Ik kan er nog steeds niet met mijn hoofd bij. Dat agenten hiervoor op pad worden gestuurd", vertelt de eigenaresse aan het
. Haar verbazing veranderde niets aan de situatie. Of de vis moest in een grotere kom, of de kom werd meegenomen. De eigenaresse koos voor het laatste.

Emil Baveld, chef van het politieteam Noordoost-Twente, begrijpt dat de kwestie voor gefronste wenkbrauwen zorgt. "Maar", zo zegt hij, "feit is wel dat wij als politie serieus met dit soort meldingen moeten omgaan. Een vis moet voldoende bewegingsruimte hebben en dat hebben we de mensen uitgelegd."

Stelling

Wat vindt u? Moet de politie zich niet met zulke zaken bezighouden, of is het juist goed dat zij zich ook bekommert om het welzijn van dieren?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of laat uw reactie achter op Facebook.com/RTVDrenthe.

Vorige stelling

Gisteren ging de stelling over het wel of niet vrijgeven van doping in de sport. Een overgrote meerderheid van 86 procent vindt niet dat doping moet worden vrijgegeven. 14 procent kan zich wel vinden in dat idee. Er stemden 1.623 mensen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.