Nieuwe bewoners voor Hotel Braams in Gieten

Hotel Braams in Gieten krijgt een nieuwe functie (Rechten: Van Oost Media)
Hotel Braams in Gieten krijgt een nieuwe functie (Rechten: Van Oost Media)
GIETEN - Voormalig Hotel Braams in Gieten heeft een nieuwe bestemming. Het gebouw uit 1617 gaat dienst doen als een woon-zorgcentrum voor demente ouderen.
Buurtzuster BV wordt eigenaar van het pand. De initiatiefnemers zijn Mariëtte en Gerard Brouwer. Mariëtte is de directeur van de thuiszorgorganisatie.
In 2016 ging Hotel Braams failliet en stond het leeg. Het hotel telde zo'n veertig kamers. Op het hoogtepunt werkten er ruim twintig mensen.

Enthousiast

Buurtzuster is een kleinschalige thuiszorgorganisatie met Drenthe en Groningen als werkgebied. Gemeente Aa en Hunze reageerden enthousiast toen de organisatie het planconcept presenteerde voor de invulling van het gebruik van voormalig Hotel Gieten.

Restaurant

Zo komt er een restaurant met zaalruimte in en een klein aantal hotelkamers, een woon-zorgcentrum met dertig kamers voor demente ouderen en zes grondgebonden, reguliere woningen voor jongeren. De naam Braams blijft behouden, tot grote tevredenheid van Aa en Hunze.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.