Winterland Assen van start met lichtjesparade

ASSEN - Op het Koopmansplein in het centrum gaat vanavond Winterland Assen van start, een kerstmarkt die tien dagen duurt.
Assen komt met de minuut meer in de kerststemming. Om half zeven vertrekt een lichtjesparade van de Bonte Wever naar het centrum. Een half uur later wordt daar Winterland Assen geopend.

Opbouwen

Het Koopmansplein staat vol met kraampjes, waarvan de meeste overdekt zijn. De marktkooplieden zijn vanmiddag al druk bezig met opbouwen en de spulletjes hebben natuurlijk te maken met kerst. "In mijn kraam is alles van glas. Engeltjes, sterren en gebrandschilderde ramen", zegt een verkoopster.

Lees meer: Assen geeft binnenstad extraatje van 60.000 euro voor wauw gevoel

De gemeente Assen heeft meebetaald aan de kerstmarkt om de stad die met leegstand kampt een oppepper te geven. De verwachtingen zijn daarom hooggespannen. Het echtpaar Henk en Sienie Everts is al sinds Koningsdag bezig met de kerstmarkt, samen met zo'n 15 vrijwilligers.

Kerststal

Tot nu toe lijkt alles mee te zitten. Het weer is goed en het plein is aangekleed. De enige tegenvaller is de levende kerststal. De schapen krijgen lammetjes en daarom blijft de stal gesloten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.