Handbaldames kansloos in halve finale WK

De Oranje-dames (met Abbingh rechts) bedanken het publiek in Hamburg (Rechten: ANP/Piroschka van de Wouw)
HANDBAL - De handbaldames verloren vanavond kansloos in de halve finale op het WK in Duitsland van regerend Europees- en wereldkampioen Noorwegen. Na een ruststand van 10-17 werd het 23-32 voor de Noren.
Het was de vierde keer in een groot toernooi dat de handbalvrouwen hun meerdere moesten erkennen in de Noorse vrouwen. In 2015 werd verloren in de WK-finale en een jaar later ging Oranje onderuit in de halve finale op de Spelen en in de finale op het EK.

Weergaloos

De Noorse dames speelden een weergaloze wedstrijd en maakten vanaf minuut één korte metten met Oranje. Al snel was het beslissende gat gemaakt, bij 1-8. Dat gat van zeven bleef gehandhaafd tot de rust: 10-17. Aanvallend speelde Noorwegen uitstekend en ook verdedigend stond het ijzersterk. Er was nauwelijks ruimte voor de schutters van Oranje en ook topscorer Lois Abbingh werd volledig geneutraliseerd. De oud-speelster van E&O maakte uiteindelijk vier treffers.

Geen spanning

In de tweede helft probeerde Oranje zich nog wel terug te knokken in de wedstrijd, maar dichterbij dan vijf punten kwamen de dames niet. In de slotfase liep Noorwegen simpel uit naar uiteindelijk 23-32

Om het brons

Zondag speelt Oranje de wedstrijd om het brons tegen de verliezer van Frankrijk - Zweden.