Fanatieke fans FC Emmen opnieuw woedend: voorzitter supportersvereniging 'eruit' gezet

De Brigata Fanatico bleef de eerste helft weg uit protest (Rechten: RTV Drenthe)
De Brigata Fanatico bleef de eerste helft weg uit protest (Rechten: RTV Drenthe)
VOETBAL - De boosheid en frustratie bij de fanatieke supporters van FC Emmen was al groot na weer een stadionverbod van een lid van de Brigata Fanatico, maar de relatie tussen de 'harde kern' en de club werd er gisteravond niet beter op nadat de voorzitter van de Brigata naar eigen zeggen 'eruit' werd gezet omdat hij zich niet wilde legitimeren.
Arjan Bouwmeester, de voorzitter van de Brigata Fanatico, deelde het voorval op Twitter en kreeg niet alleen bijval van de leden van de Brigata, maar ook van collega-supportersverenigingen.
(de tweet van Arjan Bouwmeester, de voorzitter van de Brigata Fanatico)
(Bouwmeester kreeg niet alleen steun van FC Emmen-supporters)
(Ook in Groningen werd er verontwaardigd gereageerd)

Statement

De Brigata Fanatico liet de clubleiding van FC Emmen en ook de veiligheidscoördinator de afgelopen week al weten dat de teleurstelling en boosheid onder de groep groot is nadat er, volgens de supporters, opnieuw een lid van de groep een stadionverbod kreeg opgelegd. Volgens de Brigata Fanatico een gevolg van het zitten op een hekje tijdens een wedstrijd, maar volgens FC Emmen het gevolg van een incident met een steward bij De Graafschap. De Brigata Fanatico liet via social media al weten dat de club een leeg supportersvak kon verwachten tijdens het duel van gisteravond tegen Jong Ajax. Dat bleek ook het geval. De eerste helft bekeek de Brigata Fanatico in een kroeg en na rust kwam de groep alsnog. Ter ondersteuning van het elftal, maar toch ook om hun ongenoegen, door middel van een aantal spandoeken, kenbaar te maken.

Lees ook:

-

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.