Zwemmers Juri & Jari flikken het weer!

Juri DIjkstra en Jari Groenhart zwemmen allebei een Nederlands Record (Rechten: RTV Drenthe)
Juri DIjkstra en Jari Groenhart zwemmen allebei een Nederlands Record (Rechten: RTV Drenthe)
ZWEMMEN - Jari Groenhart (17) uit Assen en Juri Dijkstra (17) uit Eelderwolde hebben allebei opnieuw een Nederlands record aangescherpt.
Dat deden ze tijden het Nederlands Junioren en Jeugd Kampioenschap korte baan in Eindhoven. Het is het laatste jaar dat de Drentse mannen aan dit toernooi mee mogen doen.

Groenhart: twee keer goud, één keer zilver

Groenhart verbeterde het Nederlands record voor 17-jarigen op de 400 meter wisselslag. Met een tijd van 4.19.84 hield hij de concurrentie ver achter zich. Sten Postma werd tweede en moest bijna acht seconde toegeven.
Buiten het goud op de 400 meter wisselslag, was er ook nog goud voor de Assenaar op de 200 meter rugslag. Daar zwom Groenhart een nieuw kampioenschapsrecord bij de jeugd. Met 1.57.72 was hij de enige deelnemer onder de twee minuten.
Op de 200 meter vrije slag won hij het zilver in 1.51.42. Op deze afstand was Luc Koon oppermachtig met 1.47.61

Dijkstra pakt Nederlands record op schoolslag

Juri Dijkstra uit Eelderwolde zwom gisteren al een nieuw Nederlands record voor zeventienjarigen op de 50 meter schoolslag. De sprinter verbeterde de oude toptijd van provinciegenoot Roy Smeenge uit Zeegse die in 2010 naar een tijd van 27.88 zwom. Dijkstra tikte na 27.72 aan.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.