Roden verliest voetbalgevecht van Stadspark

VOETBAL - In de strijd om het kampioenschap in de zondag 2e klasse K moet Roden, na het 0-1 verlies bij Stadspark, een stapje terug doen. De Groningers wonnen verdiend en staan nu vier verliespunten voor Roden.
In een spannende eerste helft waren de Groningers de betere ploeg en namen, na een kwartier spelen, verdiend de leiding. De 1-0 van Michel Boonstra was enigszins gelukkig, omdat de vrije trap, via de muur, binnen viel.
Direct na de 1-0 kreeg Roden een goede kans, maar de bal werd van de lijn gehaald. Toch was ook in het tweede gedeelte van de eerste helft de thuisclub de betere ploeg, leverde meer strijd, maar verzuimde de score te verdubbelen.

Meer strijd

Na rust werd er gestreden voor iedere meter wat zelden goed voetbal opleverde, maar wel kansen, met name voor de thuisclub. Roden doelman Klaas Kleiker voorkwam meerdere malen dat Stadspark de score verdubbelde en hield de gasten in de race. Maar dit keer trad de oude voetbalwet niet in werking en verzuimde Roden om het missen van de kansen af te straffen.
Trainer Harry Zwiers van Roden was na afloop duidelijk. "Ik vond het een wedstrijd van niks. Stadspark heeft verdiend gewonnen", aldus de teleurgestelde oefenmeester.