Achilles 1894 speelt gelijk in topper tegen Silvolde

Paul Weerman speelt gelijk met Achilles 1894 (archief
Paul Weerman speelt gelijk met Achilles 1894 (archief © RTV Drenthe
VOETBAL - Hoofdklasser Achilles 1894 heeft in de topper tegen Silvolde genoegen moeten nemen met een punt. De bezoekers uit Assen kwamen tot twee keer toe op voorsprong, maar het duel eindigde in 2-2.
Door de zege heeft Achilles 1894 de kans laten liggen om, in ieder geval voorlopig, de eerste plaats van de ranglijst te grijpen. De Drentse club staat een punt achter SJC, dat eveneens gelijkspeelde. De koploper bleef verrassend op 2-2 steken tegen laagvlieger RKHVV. Achilles 1894 kwam dit seizoen wel een competitieduel vaker in actie dan SJC.
Bekijk hier: de laatste Onze Club van 2017

Flitsende start
Stan Haanstra bezorgde Achilles 1894 - de nummer twee van de ranglijst - na bijna een half uur spelen de openingstreffer, maar lang kon het team van coach Paul Weerman niet genieten van die marge. Slechts drie minuten later kwam Silvolde, dat voorafgaand aan de wedstrijd de derde plek bezette, op 1-1 dankzij een benutte strafschop van Roy Bouwman.
Weer een voorsprong teniet gedaan
Stef Beute schonk Achilles 1894 halverwege de tweede helft opnieuw een voorsprong, maar wederom kwam de thuisclub snel langszij. Wout Blasman was verantwoordelijk voor de 2-2. In het restant van de wedstrijd bleven meer doelpunten, en dus ook een winnaar, uit. Silvolde had bij een overwinning minder verliespunten gehad dan de gasten.