Rolder Boys declasseert Nieuw Buinen

VOETBAL - Rolder Boys zorgde in de 1e klasse F voor een daverende verrassing door de uitwedstrijd tegen Nieuw Buinen met 6-1 te winnen. Gezien het spelbeeld had de score nog veel hoger kunnen uitvallen, maar de ploeg van trainer Jan Korte liet vele kansen onbenut.
Thuisclub komt er niet aan te pas

De gasten begonnen uitstekend aan de wedstrijd en leverden vanaf de eerste minuut veel strijd. Dat leverde al snel enkele kansen op. Een voorzet van Luuk Kimbal werd door iedereen gemist, Lars Uineken zag zijn inzet net over het doel gaan en Janko Dekker kwam een paar centimeter tekort om een voorzet binnen te koppen.De grootste kans was voor Frank Suurd die vanaf elf meter mocht aanleggen na een overtreding op Lars Uineken. Maar de strafschop werd prima gestopt door keeper Brian de Jonge van Nieuw Buinen. Toch was het na twintig minuten wel raak. Uit een corner kwam de bal op de rand van de zestien meter voor de voeten van Ferdi Hidding die keeper de Jonge met een laag schot het nakijken gaf (0-1). De enige kans voor de thuisclub was voor Koen Hateboer, maar de clubtopscorer zag zijn inzet naast het doel verdwijnen. Zes minuten voor de rust moest de aanvoerder van de thuisclub, Robert Hamming, met een rode kaart het veld verlaten na een forse overtreding op Luuk Kimbal.

Snelle beslissing in de wedstrijd

In de beginfase van de tweede helft deelde Rolder Boys een mokerslag uit aan Nieuw Buinen. Binnen twaalf minuten scoorden Ferdi Hidding (2x) en Danny Hingstman, waarbij met name de derde van Hidding een beauty was. Met een prachtige omhaal gaf hij de keeper van de Buuners het nakijken. Daarna was de wedstrijd gespeeld en liepen de gasten gemakkelijk uit naar meer treffers door opnieuw Danny Hingstman en Janko Dekker. Een kwartier voor tijd redde Koen Hateboer de bekende eer voor Nieuw Buinen.

Aansluiting voor Rolder Boys

Door deze overwinning is Rolder Boys twee plaatsen geklommen op de ranglijst van de 1e klasse F. De Roldenaren hebben nu 10 punten uit 11 duels en bezetten plek elf. Nieuw Buinen zakt een plaats naar plek negen met 13 uit 11. Koploper blijft Hoogeveen, gevolgd door Alcides en vv Emmen.