Alcides pijnigt Noordster met acht doelpunten

Wilco Niemer wint royaal met Alcides (Rechten: RTV Drenthe)
VOETBAL - Alcides heeft gehakt gemaakt van Noordster in de eerste klasse F. De nummer twee van de ranglijst scoorde maar liefst acht keer: 2-8.
De royale zege van Alcides leek na de eerste helft allerminst aanstaande. De ploeg van trainer Wilko Niemer kwam pas op slag van rust met 1-2 voor. Na de pauze voerde Alcides de marge echter flink op. Met drie doelpunten was Frank Fokke de meest trefzekere speler. De overige goals van de club uit Meppel werden gemaakt door Jermain Wobbes (2), Martin van 't Ende, Dennis Blokzijl en Ryan Luyckx.
"We begonnen goed en kwamen ook op voorsprong, maar daarna zakte het weg en viel ook de gelijkmaker", blikt assistent-trainer Dennis Meadows van Alcides terug. "Uit een penalty maakten we de 1-2 en in de tweede helft werden de verschillen alsnog goed duidelijk. Noordster kon het niet meer belopen en wij maakten volop gebruik van de ruimte."
Alcides heeft twee punten achterstand op Hoogeveen. De koploper kwam deze speelronde echter niet in actie en moet dus nog een duel inhalen. "Het is lekker om bij te blijven. Bovendien staat direct na de winterstop de topper tegen Hoogeveen op het programma", weet Meadows.

Zege voor Emmen

Emmen boekte in dezelfde klasse eveneens een overwinning. Op bezoek bij GAVC werd het 2-3. Dries-Jan Bal, Janiek Arends en Raphael Ngendakumana scoorden voor de gasten. Emmen bezet de derde plek, met een verliespunt meer dan Alcides.