Laatste Onze Club van 2017 met spannende wedstrijden en veel goals

Bekijk hier de laatste aflevering van Onze Club van dit jaar
Bekijk hier de laatste aflevering van Onze Club van dit jaar
VOETBAL - De laatste uitzending van Onze Club in 2017 staat in het teken van de laatste competitieronde voor de winterstop. de camera's stonden bij vijf wedstrijden: DZOH - FC Klazienaveen, SVBO - FC Assen, Stadspark - Roden, Stadskanaal - Germanicus en Nieuw Buinen - Rolder Boys.
Volgende week zaterdag gaan de meeste Drentse amateurclubs de zaal in voor de 41e editie van het Protos Weering Zaalvoetbaltoernooi, maar dit weekend moest de kou nog even worden getrotseerd. Allesbehalve ideale omstandigheden. De 'gewone' velden bleken zwaar, terwijl de kunstgrasvelden vooral zondag spekglad waren.
DZOH - FC Klazienaveen
FC Klazienaveen gaat als runner up de winterstop in in de zaterdag 2e klasse J. De ploeg van trainer Casper Goedkoop won de laatste wedstrijd van 2017 bij DZOH met 6-1 en blijft koploper Pelikaan S. aardig volgen. Het verschil met de gedoodverfde kampioen is vier punten, maar Klazienaveen heeft wel een duel minder gespeeld.
Lees hier: FC Klazienaveen ruim langs DZOH
SVBO - FC Assen
Het degradatieduel in de zondag 1e klasse F leverde een 4-1 zege op voor de thuisclub. Grote man was Maarten Wielens, die alle treffers voor zijn rekening nam. Door de zege slaat SVBO een aardig gat naar de ploegen die onder de degradatiestreep staan, terwijl FC Assen als hekkensluiter de winterstop in gaat.
Nieuw Buinen - Rolder Boys
Rolder Boys zorgde in de 1e klasse F voor een daverende verrassing door de uitwedstrijd tegen Nieuw Buinen met 6-1 te winnen. Gezien het spelbeeld had de score nog veel hoger kunnen uitvallen, maar de ploeg van trainer Jan Korte liet vele kansen onbenut. De Roldenaren hebben nu 10 punten uit 11 duels en bezetten plek elf. Nieuw Buinen zakt een plaats naar plek negen met 13 uit 11. Koploper blijft Hoogeveen, gevolgd door Alcides en vv Emmen.
Lees hier: Rolder Boys declaseert Nieuw Buinen

Stadskanaal - Germanicus
Germanicus heeft het zes-punten-duel met Stadskanaal met 1-0 verloren. Door de nederlaag heeft de ploeg van trainer Eric Prins nu drie verliespunten meer dan de Groningers. Stadskanaal, dat vorig jaar nog in de 3e klasse speelde, is medekoploper in de 2e klasse L. De ploeg van trainer Rick Slor heeft evenveel punten als Valthermond, maar één duel meer gespeeld. Germanicus staat 7e.
Lees hier: Germanicus krijgt te weinig tegen Stadskanaal
Stadspark - Roden
In de strijd om het kampioenschap in de zondag 2e klasse K moet Roden, na het 0-1 verlies bij Stadspark, een stapje terug doen. De Groningers wonnen verdiend en staan nu vier verliespunten voor Roden.
Lees meer: Roden verliest voetbalgevecht van Stadspark

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.