Dertiende competitiedoelpunt voor Bas Dost

Bas Dost scoorde vandaag opnieuw (Rechten: EPA / Tiago Petinga)
VOETBAL - Bas Dost heeft vandaag opnieuw gescoord voor Sporting Portugal. De oud-spits van FC Emmen maakte in de door zijn ploeg met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Portimonense de tweede treffer. Dost scoorde na een uur spelen met een geplaatst schot, via de binnenkant van de paal.
Portimonense stond toen al met een man minder op het veld. Emmanuel Hackman kreeg in de 54e minuut zijn tweede gele kaart. Sporting was al na 9 minuten spelen op voorsprong gekomen dankzij een doelpunt van Bruno Fernandes.
Dost maakte vorig weekend tegen Boavista ook al twee doelpunten. De Oranje-international scoorde dit seizoen tot dusverre dertien maal in de Portugese competitie en is daarmee tweede op de topscorerslijst.
Met 39 punten uit vijftien duels is het nog ongeslagen Sporting koploper in de Primeira Liga van Portugal. FC Porto kan maandag bij winst op CS Marítimo in punten weer naast Sporting Portugal komen.

Lionel Messi

Het was voor Dost zijn 38e competitiegoal van dit kalenderjaar. De enige speler die vaker het net wist te vinden, is Lionel Messi. De spits van FC Barcelona scoorde 39 keer.