Bezoeker valt in diepte tijdens eerste Dickens Walk in oude dierenpark Emmen

De savanne van de oude dierentuin ligt lager dan het wandelpad er omheen (archieffoto Ineke Kemper/RTV Drenthe)
De savanne van de oude dierentuin ligt lager dan het wandelpad er omheen (archieffoto Ineke Kemper/RTV Drenthe)
EMMEN - De schrik was gisteravond groot tijdens de Dickens Walk in het oude dierenpark in Emmen. Bezoeker Robert Smit ging even van het pad af en viel van een hoogte naar beneden op de voormalige savanne.
Ambulancepersoneel en brandweerlieden moesten het slachtoffer vastmaken op een plaat. Daarna kon hij uit de savanne worden gehaald en naar het ziekenhuis worden gebracht.

Eigen schuld

"Het was eigenlijk mijn eigen schuld", kijkt Smit terug. "Ik wilde een foto maken, maar toen kwamen er enkele mensen langs. Om hen de ruimte te geven wilde ik achter twee felle lampen gestaan. Maar ik kon op dat moment niet zien dat daar de afgrond naar de savanne was."
Smit viel ongeveer anderhalve meter naar beneden. De brandweerlieden en het ambulancepersoneel waren bang dat hij rug- of nekletsel had opgelopen. "Ik ben in het ziekenhuis helemaal onderzocht. Gelukkig zit ik alleen maar onder de blauwe plekken. Ik mocht nog dezelfde avond naar huis."
Hoewel Smit het zijn eigen schuld vindt, is hij van mening dat het wel goed is dat er een afrastering langs de savanne komt. "Er lopen hier ook kinderen door het park."

'Wij konden hier niet veel aan doen'

Met ongeveer duizend bezoekers was eerste Dickens Walk een succes voor AD Events. Maar organisator Gerald Janse is wel geschrokken door het ongeluk. "Heel vervelend. Dit was een heel ongelukkig voorval. Maar ik denk dat we hier niet veel aan konden doen. De paden waren verlicht en het slachtoffer is daarbuiten getreden. Hij liep achteruit en zag daardoor niet waar hij liep. Gelukkig waren de EHBO'ers en veiligheidsdiensten snel op de plek van het ongeluk."
"Ik denk dat dit heel moeilijk te voorkomen was. De savanne is heel groot", vervolgt Janse. "Maar als we het evenement volgend jaar weer organiseren, dan gaan we zeker kijken hoe we het nog veiliger kunnen maken."

Ongelukkig incident

Ook de gemeente Emmen spreekt over een ongelukkig incident. "Voor zover bekend is dit nog niet eerder voorgekomen en is hier sprake van een zeer ongelukkig incident."Verder laat de gemeente in een schriftelijke reactie weten dat het incident besproken gaat worden met de organisatie. "Veiligheid is altijd een belangrijk onderwerp bij het organiseren van evenementen en dit bespreken we met de organisator. We gaan met de organisatie van dit evenement evalueren. Ook hebben we contact met de man die is gevallen en hopen dat hij weer snel herstelt."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.