'Assen moet verkeerssituaties op Zuidersingel en Kerkplein snel verbeteren'

PLOP vindt de verkeerssituatie op het Kerkplein onduidelijk (Rechten: Google Streetview)
PLOP vindt de verkeerssituatie op het Kerkplein onduidelijk (Rechten: Google Streetview)
ASSEN - De onveilige verkeerssituaties op de Zuidersingel en het Kerkplein in Assen moet snel worden verbeterd. Daartoe roept Stadspartij PLOP het college op.
raakte een vrouw ernstig gewond bij een ongeluk op de Zuidersingel. Ze kwam met haar rollator uit de Gouverneurstuin en werd aangereden door een auto.

Lees meer: PLOP blijft strijden voor veiliger Kerkplein in Assen

PLOP strijdt al sinds 2013 voor een veiliger Zuidersingel en Kerkplein. De partij vindt het Kerkplein een gevaarlijke en overzichtelijke kruising, vooral voor voetgangers. "Wij kregen (in 2013, red.) het gevoel met een kluitje het riet ingestuurd te worden. De gemeente verschuilt zich achter onderzoekjes die op verschillende manieren vallen uit te leggen en weigert haar verantwoording te nemen."

Verkeersdeskundige

Volgens de partij zijn de klachten niet verminderd. PLOP heeft onlangs de veiligheidssituatie samen met een verkeersdeskundige op locatie bekeken. "In het halve uurtje op locatie kwam duidelijk naar voren dat dit 'kruispunt' extra aandacht nodig heeft. De situatie is zo onoverzichtelijk dat het overgrote deel van de verkeersdeelnemers niet weet hoe te handelen", zegt Kees Boonzaaijer van PLOP.

'Verbeter verkeerssituatie'

Het college oppert om struiken en laaghangende takken te snoeien. Ook moet het gebruik van fellere LED-lampen het overzicht verbeteren. Die maatregelen zijn volgens PLOP niet genoeg. "Het geeft aan dat het college de problemen niet op juiste waarde inschat. College, neem uw verantwoordelijkheid en doe het maximale om de onveilige verkeerssituatie op de Zuidersingel en de onoverzichtelijke situatie op het Kerkplein te verbeteren", aldus Boonzaaijer.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.