Boek over Cuby & The Blizzards krijgt tweede druk

Bandlid Herman Brood in het boek Somebody will know someday (Rechten: Eelco Gelling/Marjolein Knol)
Bandlid Herman Brood in het boek Somebody will know someday (Rechten: Eelco Gelling/Marjolein Knol)
GROLLOO - Het boek 'Somebody will know someday' uit 2016 over Cuby & The Blizzards beleeft zijn tweede druk.
Schrijver van het boek, Koert Broersma interviewde 25 belangrijke mensen uit de omgeving van zanger Harry Muskee. Het eerste exemplaar werd vorig jaar opgehaald bij drukkerij Van Gorcum.

Lees meer: De billen van Herman Brood in nieuw boek over Cuby

In maart van dit jaar won het boek de Publieksprijs van de Drentse Historische Vereniging. In de eerste week van het nieuwe jaar verschijnt de tweede druk waarin enkele foutjes en onvolkomenheden zijn gecorrigeerd.

'Somebody will know someday'

Broersma, bestuurslid van de Stichting Blues in Grolloo en webredacteur van het Cuby & The Blizzards Museum in Grolloo, interviewde enkele tientallen ex-bandleden, collega’s en fans over hun herinneringen aan deze legendarische bluesgroep.
De bundel Somebody Will Know Someday bevat onder andere gesprekken met Boudewijn de Groot, Erwin Java, Eelco Gelling, Jan Venhuizen, Jan Akkerman en Douwina Oosterhof. Veel van het unieke fotomateriaal uit het boek komt uit privéarchieven van Rudy Leukfeldt en de sologitarist van de band, Eelco Gelling.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.