Onverbeterlijke veelpleger uit Hoogeveen krijgt allerlaatste kans

Drie maanden cel voor een man uit Hoogeveen (Rechten: Kim Stellingwerf / RTV Drenthe)
Drie maanden cel voor een man uit Hoogeveen (Rechten: Kim Stellingwerf / RTV Drenthe)
ASSEN/HOOGEVEEN - Een 31-jarige man uit Hoogeveen moet drie maanden de cel in voor diefstal met geweld. Dat bepaalde de rechtbank in Assen vandaag.
De man stal 19 oktober een broek bij de Hema in Hoogeveen. Toen een medewerker hem betrapte en vastpakte, rukte de man zich hardhandig los waardoor de medewerker over een kledingrek heen viel.

Onder invloed

De Hoogevener woonde op dat moment in een instelling voor begeleid wonen in Alteveer en was onder voorwaarden vrij. Hij had dezelfde ochtend nog een gesprek met zijn begeleider van verslavingszorg gehad. Toen hij daarna een rondje door de stad liep en bekenden tegenkwam, was hij naar eigen zeggen gaan drinken. Ook gebruikte hij drugs. Onder invloed pleegde hij de diefstal met geweld.

Veel lagere straf

Omdat de man volgens het Openbaar Ministerie (OM) een onverbeterlijke veelpleger is, eiste het OM twee weken geleden ISD tegen de man: twee jaar cel met behandeling voor veelplegers. De rechtbank besloot hem nog één allerlaatste kans te geven, omdat de reclassering meldde dat hij zich de laatste periode in de instelling positief ontwikkelde.
De rechtbank bepaalde dat hij na zijn celstraf van drie maanden terug moet naar de instelling in Alteveer en doorgaat met de behandeling voor zijn verslaving. Dat was precies waar de man tijdens de rechtszaak om had gevraagd.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.