Beilenaar aan rechter: Waarom zo weinig taakstraf?

Een 38-jarige man kreeg een taakstraf van 55 uur, maar vond dat zelf te weinig (Rechten:Pixabay.com)
Een 38-jarige man kreeg een taakstraf van 55 uur, maar vond dat zelf te weinig (Rechten:Pixabay.com)
ASSEN - Een 38-jarige man uit Beilen moet vanwege diefstal van een laptop en een tas met onder meer een navigatiesysteem, een taakstraf van 55 uur uitvoeren. Hiervan is 20 uur voorwaardelijk. Een stuk minder dan waar de man op had gehoopt, zo gaf hij in de rechtbank in Assen aan.
"Waarom zo weinig meneer?", reageerde de man nadat hij zijn straf had gehoord. De Beilenaar woont in een GGZ-instelling in het dorp en gaf aan 'moe' te zijn van het niks doen en graag aan het werk te willen. "Ik verveel me en wil wat doen."

Al stelend op pad

In juni trok de man vanuit een GGZ-instelling in Assen richting het centrum. Onderweg nam hij bij een woning aan het Lodewijk Napoleonplein een laptop mee. Later stal hij bij een evenement in de Gouverneurstuin een tas met inhoud uit een tent. Die tas gaf hij later af in een fietsenwinkel. Het navigatiesysteem in de tas hield hij echter zelf, net als de drugs die hij aantrof.
De rechtbank veroordeelde de man tot een taakstraf van 40 uur, waarvan 20 uur voorwaardelijk. Daarbovenop komt nog een taakstraf van 15 uur, omdat de Beilenaar nog in zijn proeftijd zat.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.