Dalkorting bij Qbuzz en Arriva in drie noordelijke provincies

Vanaf het nieuwe jaar kunnen reizigers tijdens daluren met 40 procent korting door heel Noord-Nederland reizen (Rechten: Qbuzz)
Vanaf het nieuwe jaar kunnen reizigers tijdens daluren met 40 procent korting door heel Noord-Nederland reizen (Rechten: Qbuzz)
ASSEN - Met 40 procent korting door Noord-Nederland reizen tijdens de daluren in het openbaar vervoer. Dat is vanaf het nieuwe jaar mogelijk in Drenthe, Groningen en Friesland. Dit tot tevredenheid van de drie provincies.
De toevoeging voor de chipkaart heet
en is voor 25 euro per jaar te koop bij Qbuzz en Arriva. De NS doet voorlopig niet mee. "Dat is wel onze vurige wens. Wij willen dat je zo'n kortingskaart in heel Nederland kunt gebruiken. We zijn wel in overleg met NS", zegt gedeputeerde Henk Brink.

Daluren

Reizigers krijgen tijdens daluren in de drie noordelijke provincies 40 procent korting in de bussen van Qbuzz en in de bussen van Arriva. De korting geldt ook in Arriva-treinen in Groningen en Friesland, maar niet in treinen van Arriva die door Drenthe rijden.
Reizigers hoeven geen nieuwe OV-chipkaart te kopen, want het nieuwe product kan via een OV-oplaadpunt worden toegevoegd op de bestaande chipkaart.
Daluren zijn in de ochtend voor bussen vóór 07.00 uur en na 09.00 uur. Voor de trein zijn daluren vóór 06.30 uur en na 09.00 uur. In het weekend en op nationale feestdagen geldt de kortingskaart de hele dag in bus en trein in de drie noordelijke provincies.

Opvolger 40/4

Dalvoordeel Noord-Nederland is in Drenthe en Groningen de opvolger van het bekende 40/4 reisproduct. Dit kortingsproduct bood tijdens daluren 40 procent korting in de bussen van Qbuzz. Vanaf 1 januari 2018 is het 40/4 reisproduct niet meer verkrijgbaar. Reizigers in bezit van een nog lopend 40/4 reisproduct kunnen tot 1 februari 2018 tijdens daluren met korting reizen in de bussen van Qbuzz.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.