FC Emmen kan als vierde de winterstop in

FC Emmen-trainer Dick Lukkien (Rechten: archief RTV Drenthe)
FC Emmen-trainer Dick Lukkien (Rechten: archief RTV Drenthe)
VOETBAL - Met welke elf spelers Dick Lukkien morgen start in het thuisduel tegen FC Den Bosch is nog onduidelijk. De oefenmeester van FC Emmen wil de tegenstander niet wijzer maken en bovendien houdt hij al zijn selectiespelers op deze manier, naar eigen zeggen, scherp.
Daarnaast laat ook Den Bosch-trainer Wil Boesen de opstelling nog open. Door een blessure- en ziektegeval moet Boesen vooral in verdedigend opzicht schuiven, maar met wie hij zal starten was donderdagavond nog niet bekend.

De laatste in 2017

Het duel in Emmen is de laatste wedstrijd in 2017 voor beide clubs en een heuse subtopper. Bij winst kan FC Emmen de eerste seizoenshelft afsluiten op plek 4, al is de Drentse club dan wel afhankelijk van het resultaat bij Telstar - De Graafschap. Eindigt het in Velsen-zuid in een gelijkspel, dan gaat Emmen bij een zege als nummer 4 het nieuwe jaar in.

'Sterkhouders moeten het verschil maken'

Lukkien gelooft dat zijn ploeg ook een goede kans heeft om te winnen. "Eerlijk gezegd wil ik ook helemaal niet aan een nederlaag denken. We hebben de eerste seizoenshelft twee keer verloren en dat willen we graag vasthouden. Natuurlijk is Den Bosch een prima ploeg, maar datzelfde geldt voor FC Emmen. Het is een wedstrijd waarin de sterkhouders het verschil moeten maken."

Geen Veldmate, Bilate wel bij selectie

Hoewel Lukkien zijn basiself niet wil prijsgeven is wel zeker dat hij niet kan beschikken over Jeroen Veldmate. De centrale verdediger viel vorige week uit met een teenblessure en is niet voldoende hersteld. Ook Joris Voest, Josimar Lima, Emiel Bijlsma en Henk Bos zijn vanwege blessures niet beschikbaar. Mario Bilate zit, sinds lange tijd, wel weer bij de selectie. De centrumspits, die nog maar weinig heeft kunnen laten zien door een hardnekkige voetblessure, start echter op de bank. Voor Bilate is het een speciaal duel, want hij stond vorig seizoen onder contract bij FC Den Bosch.

De laatste van Hemmen

Het duel tegen FC Den Bosch wordt de laatste van Michiel Hemmen in het shirt van FC Emmen. De spits, die de laatste weken, een zeer belangrijke rol speelde vertrekt begin januari naar Vietnam om zich daar bij een club in de kijker te spelen. "Hij hoopt daar te slagen", aldus Lukkien. "Toch hoop ik ergens dat hij terugkomt, want hij is zeer bruikbaar. Maar goed, dat is toekomstmuziek."

Vermoedelijke opstelling FC Emmen

Telgenkamp; Klok, Veendorp, Bakker, Siekman; Ben Moussa, Bijl, Loen, Bannink; Peters en Hemmen.

FC Emmen - FC Den Bosch begint om 20.00 uur en is LIVE te volgen op Radio Drenthe

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.