Stelling: We zijn veel te bang voor de wolf

Zijn we te bang voor de wolf? (Rechten: Pixabay.com)
Zijn we te bang voor de wolf? (Rechten: Pixabay.com)
ASSEN - Een wolvenmeldpunt om de schade die wolven aanrichten in kaart te brengen. Het is een idee van schaapherder Jos Robroek uit Exloërveen en Faunavisie Wildcare in Westernieland.
Het aantal wolven in Duitsland blijft groeien en er komen steeds meer vanuit daar naar Nederland. Ze verplaatsen zich snel, waardoor er weinig zicht is op het gedrag van de dieren.
Het meldpunt moet een realistisch beeld schetsen van waar de wolven precies zijn en wat ze doen. "Op die manier kunnen herders worden gewaarschuwd als de dieren hun kant op komen", vertelt Robroek.

'Vaker honden dan wolven'

Wolvendeskundige Roel Korbee uit Ootmarsum heeft na de ontdekking van doodgebeten schapen in Luttenberg vorige week meerde meldingen van een wolf gekregen. "Maar dan blijkt het toch om een hond te gaan", zegt Korbee tegen RTV Oost. Hij weet uit ervaring dat aanvallen op schapen vaker door honden, dan wolven worden gedaan.
Tegenstanders van het meldpunt noemen het paniekzaaierij en willen dat het dier met rust wordt gelaten.

Stelling

Wat vindt u? Zijn we misschien wel te bang voor de wolf?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of laat uw reactie achter op Facebook.com/RTVDrenthe.

Stelling

Gisteren ging de stelling over het afstaan van een nier: voor een vriend of familielid wil ik wel een nier afstaan. Ruim 81 procent geeft aan een nier te willen donderen aan een vriend of familielid. Er stemden 1.300 mensen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.