FC Emmen begint 2018 teleurstellend: 2-1 nederlaag

FC Emmen verliest de eerste wedstrijd in 2018
VOETBAL - FC Emmen is 2018 begonnen met een nederlaag. De Drentse club ging met 2-1 onderuit bij FC Eindhoven. Defensief geschutter in de eerste helft kon Emmen na rust niet meer compenseren.
FC Emmen zakt door de nederlaag naar plek 8 in de Jupiler League. Almere City ging door een 3-1 zege bij FC Den Bosch over Emmen heen.

FC Emmen-trainer Dick Lukkien solliciteert niet bij FC Groningen

Dramatisch

Dramatisch opbouwen, van Keziah Veendorp, zorgde voor een hele vroege domper. In de derde minuut profiteerde Elton Kabangu dankbaar en schoot de 1-0 binnen. In de 26e minuut scoorde Branco van den Boomen schitterend de 2-0. De captain van Eindhoven kreeg van de Emmen-defensie alle ruimte om aan te leggen, nadat Emmen de bal kort daarvoor zwak uitverdedigde via Jeroen Veldmate en Glenn Bijl.

Glenn Bijl

Toch had Emmen bij 1-0 wel de gelijkmaker moeten maken, maar Bijl miste voor een leeg doel. "Hij wilde de bal met buitenkant rechts binnen tikken, maar deed dat niet. Dat was ongelooflijke kans", aldus Dick Lukkien die in de rust ingreep en Anco Jansen bracht voor Hilal Ben Moussa.

Jacht

In de tweede helft deed Emmen dat wat het doen moest: jagen op de aansluitingstreffer. Mario Bilate, op aangeven van Jansen, kreeg al snel een hele grote kans maar stuitte op doelman Ruud Swinkels. Het overwicht van FC Emmen bleef, maar na de kans van Bilate kregen de rood-witten niet veel grote mogelijkheden. In de counter bleef Eindhoven gevaarlijk en Jellert van Landschoot profiteerde bijna van een te korte terugspeelbal van Veendorp, maar Dennis Telgenkamp redde.

Haydaray

Kort voor tijd werd het toch nog 2-1. Invaller Omran Haydary tikte de bal prima binnen na zwak verdedigen van Eindhoven. Het was voor de aanvaller zijn 4e treffer van het seizoen. FC Emmen mocht nog even hopen op een punt, maar de tijd voor een tweede treffer was te kort.